Passie voor artisjokken

Passie voor artisjokken
In Italië heb je artisjokken en artisjokken. En artisjokken. Carciofo Romanesco, Carciofo Violetto di Foggia, Carciofo Brindisino, niet te vergeten Violetto di Provenza, Castraure della Laguna en Precoce di Chioggia. En je hebt de Carciofo Spinoso di Sardegna, de allerbeste, meest veelzijdige en lekkerste, oftewel de beste soort cynara scolymus die er is. Niettemin, zoals … Continued
Lees Verder

Passie voor peper

Passie voor peper
Met zijn kleuren, het dikke vruchtvlees en hun sprankelende geur en smaak, zorgt de peper voor een intense gastronomische ervaring. De peper is een echt geschenk van de natuur. Het is het symbool van de weelderige tuinen uitgestrekt op de rivierbedding van de Po en de Tanaro. Wat zou de Piemontese keuken zijn zonder deze … Continued
Lees Verder

Passie voor tomaten

Passie voor tomaten
Alles wat je moet weten over de vrucht van de zon De ontdekking van de tomaat heeft de geschiedenis van het eten veranderd vergelijkbaar met hetgeen de Franse revolutie heeft betekend voor de ontwikkeling van het sociale geweten Luciano De Crescenzo De ontdekking van de tomaat De ontdekking van de tomaat gaat terug tot de eerste … Continued
Lees Verder

Passie voor basilico

Passie voor basilico
De seizoenen van Basilico Juli is een erg belangrijke maand voor iedereen hier bij Saclà. Juli vormt namelijk het hart van de basilicumpluk, die loopt van eind juni tot eind september, afhankelijk van de hoeveelheid zon en regen die de velden van Piemonte beroeren. In onze wereld is basilicum de koning van de aromatische kruiden. … Continued
Lees Verder