Fusilli met zongedroogde tomaatjes en krokante pancetta

30 minutes / 4 people
Fusilli met zongedroogde tomaatjes en krokante pancetta

Ingredients

  • 450g fusilli pasta
  • 100g fijne tuinerwten (diepvries)
  • 75g dunne plakken pancetta
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 potje Saclà Pomodori Secchi (zongedroogde tomaten)
  • 250ml crème fraîche
  • 50g Parmezaanse kaas
  • verse peterselie

Bereiding

Zet een grote pan met gezouten water op het vuur en kook hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Kook de laatste 2 minuten de tuinerwten mee. Bak de plakjes pancetta in een droge pan krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de olijfolie in de pan en pers de knoflook erboven uit. Fruit een paar minuutjes. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes. Voeg ze samen met de crème fraîche toe aan de knoflook. Rasp er de Parmezaanse kaas over en roer de saus goed. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta en de erwten af en meng met de saus. Brokkel de pancetta over de pasta en garneer met fijngehakte peterselie.