Pesto en tapenade kaasstengels

minutes / people
Pesto en tapenade kaasstengels

Ingredients

  • 8 plakjes bladerdeeg,ontdooid
  • bloem
  • 2 volle el. Saclà Pesto alla Genovese
  • 2 volle el. Saclà Tapenade di Pomodoro
  • 100 g Cheddar, geraspt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eigeel, losgeklopt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif een schoon werkblad met bloem en leg daar twee stapeltjes van 4 plakjes bladerdeeg op. Rol beide stapeltjes uit tot een langwerpige lap met een dikte van 1 plakje bladerdeeg. Bestrijk de ene lap met pesto en de andere met tapenade. Bestrooi beide met de twee soorten kaas en druk de kaas zachtjes aan, zodat deze blijft plakken aan de pesto en tapenade. Snijd het deeg in repen van 2 cm breed (neem de korte kant van het deeg als lengte van de repen). Pak elke reep aan de uiteinden vast en draai in tegengestelde richting. Leg de gedraaide repen op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met eigeel waar geen pesto of tapenade zit. Bak de kaasstengels 10-12 minuten tot ze knapperig en bruin zijn. Lekker voor bij de borrel!