Siciliaanse salade

minutes / 4 people
Siciliaanse salade

Ingredients

  • 150gr in blokjes gesneden Focaccia brood
  • 200gr zure augurken
  • 5 rijpe gepelde tomaten
  • 1 pot Saclà Gegrilde Paprika
  • 6 sardienen filets
  • 12 pitloze zwarte olijven
  • Verse basilicum blaadjes
  • 25gr pijnboompitten
  • Voor de dressing:
  • Extra vergine olijfolie van koude persing
  • Balsamico azijn
  • Zout en peper

Bereiding

Doe de blokjes focaccia in een diepe saladeschaal en voeg de augurken, tomaten, sardienen filets, olijven en de gegrilde paprika toe. Maak de dressing met de olijfolie, balsamico azijn, zout en peper. Giet het geheel over de salade en laat het ongeveer 30 minuten intrekken alvorens het te serveren. Voor het serveren de pijnboompitten kort in een pan aanbakken en samen met de blaadjes basilicum bij de salade voegen.