Zalm en Pesto Viskoekjes

40 minutes / 4 people
Zalm en Pesto Viskoekjes

Ingredients

  • Voor de viskoekjes:
  • 2 grote aardappels (300g), geschild en in kleine stukken
  • 150g zalmfilet
  • ½ pot Saclà Pesto alla Genovese
  • 2 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75g broodkruim of paneermeel
  • zonnebloemolie
  • Om te serveren:
  • 4 el mayonaise
  • 1 citroen, in partjes
  • gemengde salade
  • 1 pot Saclà Gemarineerde Artisjokharten

Bereiding

Kook de aardappels 4 minuten. Maal ondertussen peper en zout over de zalm en verpak in folie. Leg de zalm in een vergiet en hang deze boven de aardappels. Kook de aardappels nog eens 8 minuten, totdat de aardappels en vis gaar zijn. Giet de aardappels af en laat even droog stomen. Haal de vis uit de folie, zonder het vocht, en prik het los met een vork. Pureer de aardappels, voeg de zalm toe en roer goed door met 3 eetlepels pesto. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Doe wat bloem op de handen en vorm 4 koekjes van het mengsel. Haal ze door het geklopte ei en vervolgens door het broodkruim. Verhit een laagje olie in een anti-aanbakpan en frituur de viskoekjes 3-4 minuten aan beide zijdes, tot ze knapperig en goudbruin zijn. Meng de overgebleven pesto met de mayonaise. Serveer de viskoekjes met de pestomayonaise, partjes citroen, gemengde salade en artisjokharten.