Zeebaars op een bedje van artisjokken en venkel

30 minutes / 4 people
Zeebaars op een bedje van artisjokken en venkel

Ingredients

  • 200gr venkel
  • 3mg saffraan
  • Groentenbouillon (op basis van 1 wortel, 1 aardappel en 1 courgette in 500ml kokend water)
  • 50gr Saclà Gemarineerde Artisjokharten
  • 10gr Saclà Pomodori al Forno naar keuze, in blokjes
  • Zout en peper
  • 4 stuks zeebaars filets van ieder 120gr
  • Extra vergine olijfolie
  • 24 zwarte olijven
  • 4 crostini
  • 4 stuks Saclà Pomodori al Forno naar keuze
  • 4 handjes verse kruiden
  • Voor de garnering:
  • Saclà Tapenade Pomodori
  • Saclà Tapenade Olive Nere
  • Saclà Pesto alla Genovese
  • Balsamico azijn

Bereiding

Snijd de venkel in dunne plakjes en fruit ze in een beetje olie. Strooi er wat saffraan over, voeg wat bouillon toe en laat zachtjes stoven totdat de bouillon volledig is opgenomen. Voeg de in blokjes gesneden Pomodori al Forno en artisjokken toe. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het venkelgroen fijn en strooi over de groenten. Schik het groentenmengsel in het midden van de borden. Bak de zeebaars filets zachtjes in wat olie tot ze gaar zijn. Leg de zeebaars op de borden, bovenop de groenten. Garneer ieder bord met een crostino, een Saclà Pomodori al Forno en wat kruiden. Sprenkel er wat Saclà tapenade, Saclà pesto en balsamico azijn omheen.