Zelfgemaakte ravioli met champignons en pesto saus

50 minutes / 2 people

Ingredients

  • 100 gram (pasta)bloem, + extra voor best
  • Snufje zout
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 potje Saclà Grilled Mushrooms (Gegrilde Champignons)
  • 100 gram ricotta
  • 1 eetlepel gehakte verse bieslook
  • 2-3 eetlepels Saclà Pesto Grilled Vegetables
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Peper & zout

Bereiding

Recept van Betty’s Kitchen
Volg als eerste het basisrecept voor pasta maken. Hiervoor heb je nodig: 100 gram pasta bloem, snufje zout, 1 groot ei en 1 eetlepel olijfolie.
Terwijl het deeg rust in de folie, ga je de ravioli vulling maken. Laat het potje met gegrilde champignons uitlekken in een zeef. Hak de champignons fijn en stop in een kommetje. Voeg de ricotta, bieslook en een snuf peper + zout toe. Roer de vulling goed door elkaar en zet apart.
Verdeel het basisrecept voor pasta deeg in tweeën. Rol het basisrecept voor pasta deeg uit in de pastamachine. Begin eerst op stand 1, daarna stand 2 etc. Tot en met stand 6. Leg de lap deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Druk met de deegpers rondjes uit het deeg. Doe hetzelfde met de tweede helft van het deeg. Pak alle overgebleven stukken deeg samen, kneed kort door en haal ook dit door de pastamachine. Steek hier ook weer rondjes uit met de deegpers. Als het goed is kun je totaal 24 stuks ravioli rondjes hier uit halen.
Leg telkens 1 deegrondje op de deegpers. Bevochtig de randen met een beetje water. Gebruik hier gewoon je vinger voor, dat werkt het makkelijkst. Leg vervolgens een theelepeltje van de ravioli vulling op het midden van het deegrondje. Breng de hendels samen en druk de deegpers dicht. Niet te hard door knijpen en maak de ravioli niet te vol. (Dan barsten ze open tijdens het koken).
Ga zo door met ravioli met champignons vulling maken en leg deze steeds op het met bloem bestoven aanrecht.
Breng een grote kookpan aan de kook met ruim water en een snufje zout. Kook de ravioli met champignons gedurende 6 minuten op middelhoog vuur. Giet af in het vergiet en stop direct terug in de pan.
Voeg de Saclà pesto van gegrilde groente toe, evenals de crème fraiche en nog een flinke snuf peper. Roer de ravioli snel door de saus, zodat alles samensmelt. Garneer (aan tafel) met eventueel nog wat gesnipperde bieslook of (fijngehakte) basilicum. Maar serveer de ravioli met champignons direct.