Communicatie

Printcampagnes en Tv campagnes:

2015

Geweldige Italiaanse recepten, elke dag.

Geselecteerde ingrediënten, originele recepten en vijfenzeventig jaar passie.
Met vers geplukte Italiaanse basilicum, wordt Saclà Pesto alla Genovese liefdevol gemaakt met een rijk, authentiek Italiaanse recept. Als familiebedrijf in Italië sinds 1939, mengt Saclà passie, traditie en de beste ingrediënten om u het beste qua pesto en pastasauzen te bieden.

2013

Buonissimo!

De nieuwe print campagne voor de landen buiten Italië, die de passie van Saclà voor versheid, authenticiteit en ingrediënten benadrukt.

2011

“Saclà, emozionarsi di bontà”

de Italiaanse TV campagne waarin je de wereld van Saclà betreedt: een wereld van mensen, kleuren, plezier en bovenal passie voor eten.

2011-communicatie-saclà
2009

L’Arte di Saclà

De print campagne voor de landen buiten Italië benadrukt letterlijk de kleuren en ingrediënten van Saclà binnen het concept “l’Arte di Saclà” door fascinerende beelden op een bord. Saclà bevestigt met deze nieuwe manier van communiceren haar positie als modern voedingsmiddelenbedrijf met premium producten als pesto’s, antipasti, pastasauzen en bruschettina.

2009-communicatie-saclà
2008

Percussie

De laatste TV communicatie strategie van het Verenigd Koninkrijk heet “percussie” en is gefocust op het merk Saclà en – natuurlijk – op pesto!

2007

Bei Tipi

2007 is het jaar van de introductie van het innovatieve Italiaanse assortiment oven-gedroogde tomaten Bei Tipi. (Link naar de video >> Spot 1 / Spot 2 / Spot 3)

2005

L´Arte di Saclà

In 2005 lanceerde Saclà haar nieuwe wereldwijde communicatie strategie in Europa. De nieuwe commercial is gericht op een kosmopolitische doelgroep en reflecteert het hedendaagse imago van het merk Saclà. “L´Arte di Saclà” toont een kunstenaar en zijn hedonische ervaring met voedingsmiddelen die in het gepassioneerde schilderen tot uiting komt. De muziek van de beroemde schrijver Roger Altman draagt perfect bij aan de kunst, het eten en de ervaring die de luisteraars geboeid houdt. De printcampagne toont letterlijk Saclà´s wereld van smaken en ingrediënten door middel van drie zeer intrigerende beelden.

2005-communicatie-saclà
2004

Met de producten voel je je koninklijk…

Vanaf 2004 ligt de focus van de Italiaanse communicatie op de gegrilde groenten. Het uitgangspunt van deze communicatie is opnieuw de kwaliteit van de groenten die Saclà gebruikt. Het concept is nog ongewijzigd… met de producten voel je je koninklijk… De setting is een familie aan de eettafel. Na het eten van Saclà beginnen de ouders de kinderen op een andere manier aan te spreken, alsof ze van koninklijke komaf zijn. De kinderen proberen hun ouders terug in de realiteit te brengen, maar uiteindelijk moeten ze de gegrilde groenten verstoppen.

2004-communicatie-saclà
2002

Emanuele Filiberto van Savoie

Sinds midden jaren ´90 zijn de communicatie strategiën aangepast aan de afzonderlijke landen waarnaar Saclà haar producten exporteert. Sinds 2000 heeft Saclà veel geïnvesteerd in media en advertenties. In een van de laatste tv campagnes trad Emanuele Filiberto van Savoie op, de “kroonprins” van Italië. Een verrassende keuze voor een eenvoudig concept: het idee achter de commercial was dat de specialiteiten van Saclà zo goed zijn dat je je koninklijk voelt.

2002-communicatie-saclà
1990

Jaren ’90

Daarna, in de jaren ´90, was het de beurt aan de beroemde acteur Paolo Villaggio om te verklaren dat hij “compleet verslaafd was aan Saclà´s tafelzuren en groenten in olie”. De campagne, gecreeërd door reclamebureau Testa, ondersteunde Saclà´s leidende positie op de markt van tafelzuren en olijven, evenals de groei van haar marktaandeel in groenten in olie, een markt die zich destijds sterk ontwikkelde.

1990-communicatie-saclà
1980

Jaren ’80

In de jaren ´80 werd een nieuwe campagne gelanceerd, waarin de goede kwaliteit van de ingrediënten en de zorgvuldige bereiding van de producten werd benadrukt; het nieuwe imago, gecreeërd door Young & Rubicam, werd begeleid door het stripverhaal“Benedetto Saclà; de beste smaken direct uit je groententuin”.

1980-communicatie-saclà
1970

Jaren ’70

In het volgende decennium werden de Acetelli onder de aandacht gebracht door de Italiaanse actrice Sandra Milo, die in de TV campagne voor dit innovatieve product aan het publiek vroeg “Ik gebruik altijd Acetelli, en u?”.

1970-communicatie-saclà
1960

Jaren ’60

Saclà, de nummer 1 in Italië voor olijven, tafelzuren en groenten in olie, was een van de eerste voedingsproducenten in Italië die in de jaren ´60 begon te adverteren op TV. “Olivolì Olivolà Olivolì Olive Saclà” was de succesvolle jingle die de introductie begeleidde van de nieuwe ontpitte olijven in de handige plastic “olipak” verpakking in de jaren ´60. Dit nieuwe product en zijn effectieve advertentie campagne – gecreeërd doorreclamebureau Repetto – bezorgde Saclà veel bekendheid in Italië en vormde de fundering onder het imago dat het bedrijf nu nog steeds heeft.