De familie

Saclà: een familiebedrijf

Saclà werd opgericht in Asti in 1939, in de vruchtbare regio Piemonte in het noorden van Italië. De regio rond Asti, de zogenaamde “Astigiano”, staat al eeuwenlang bekend om haar uitstekende kwaliteit groenten.

Piera en Secondo Ercole

Piera en Secondo Ercole, de oprichters van Saclà, wilden de kennis uit de regio gebruiken om het conserveren van groenten te verbeteren. Van het begin af aan is de strategie van Saclà gericht geweest op het zorgvuldig verwerken van de vers geoogste groenten, waarbij de authentieke smaak behouden bleef. Tegelijk met haar snelle expansie heeft Saclà haar assortiment steeds uitgebreid, waardoor het bedrijf al snel een van de meest vooraanstaande voedingsmiddelenbedrijven in Italië werd. Vandaag de dag is Saclà marktleider in olijven, tafelzuren en antipasti.

Onze technische expertise maakt het mogelijk de volle smaken van locale en regionale producten – die in het seizoen geoogst zijn – te gebruiken tot in perfectie. Het respect voor de seizoenen is de basis van onze bedrijfscultuur en draagt bij aan het beschermen en ontwikkelen van duurzame relaties met de lokale gemeenschap, in het bijzonder de leveranciers en boeren waar we mee samenwerken. Vandaag de dag is Saclà nog steeds een familiebedrijf, met Lorenzo Ercole en met
zijn dochter Chiara Ercole.

Hun gezamenlijke passie voor onweerstaanbaar authentiek Italiaans eten is de drijfveer voor nieuwe technologieën en innovatieve productideeën, wat heeft geleid tot succes van het bedrijf in meer dan 60 landen over alle 5 de continenten.