De familie

Saclà: een familiebedrijf

Drie generaties van de familie Ercole hebben de diepe culturele wortels van Saclà gecreeërd. Vanaf het allereerste begin, in 1939, heeft iedere generatie bijgedragen aan de creativiteit, flexibiliteit en het enthousiasme die het hart van onze filosofie en bedrijfscultuur vormen. Saclà werd opgericht in Asti in 1939, in de vruchtbare regio Piemonte in het noorden van Italië. De regio rond Asti, de zogenaamde “Astigiano”, staat al eeuwenlang bekend om haar uitstekende kwaliteit groenten.

Piera en Secondo Ercole

Piera en Secondo Ercole, de oprichters van Saclà, wilden de kennis uit de regio gebruiken om het conserveren van groenten te verbeteren. Van het begin af aan is de strategie van Saclà gericht geweest op het zorgvuldig verwerken van de vers geoogste groenten, waarbij de authentieke smaak behouden bleef. Tegelijk met haar snelle expansie heeft Saclà haar assortiment steeds uitgebreid, waardoor het bedrijf al snel een van de meest vooraanstaande voedingsmiddelenbedrijven in Italië werd. Vandaag de dag is Saclà marktleider in olijven, tafelzuren en antipasti.

Carlo Ercole

Carlo Ercole, de oudste zoon van de oprichter, is onze inspiratiebron voor creativiteit. Gezegend met de oogsten van de vruchtbare gronden van de Piemonte regio, delen we zijn passie voor de hoogstaande lokale groenten, bereid volgens authentieke lokale recepten. Uiteindelijk vormt dit het geheim achter de heerlijke smaak van ieder potje antipasti, pesto of pastasaus van Saclà.

Lorenzo Ercole

Lorenzo Ercole, de jongste zoon van de oprichter, heeft ons de technische kennis bijgebracht waardoor wij de volle smaak van de rijpe, op het juiste moment geoogste groenten weten te behouden. Zijn flexibele manier van leidinggeven – en respect voor de seizoensgebondenheid van de productie, heeft ons geholpen om onze bedrijfscultuur vorm te geven: het beschermen en ontwikkelen van onze jarenlange relaties met de lokale gemeenschap, met name met onze toeleveranciers: de boeren met wie we samenwerken. Onze technische expertise maakt het mogelijk de volle smaken van locale en regionale producten – die in het seizoen geoogst zijn – te gebruiken tot in perfectie. Het respect voor de seizoenen is de basis van onze bedrijfscultuur en draagt bij aan het beschermen en ontwikkelen van duurzame relaties met de lokale gemeenschap, in het bijzonder de leveranciers en boeren waar we mee samenwerken. Vandaag de dag is Saclà nog steeds een familiebedrijf, met dank aan de betrokkenheid van de derde generatie; met Lorenzo’s dochter Chiara en Carlo’s dochter Lucia die aan Lorenzo’s zijde werken. Hun gezamenlijke passie voor onweerstaanbaar authentiek Italiaans eten is de drijfveer voor nieuwe technologieën en innovatieve productideeën, wat heeft geleid tot succes van het bedrijf in meer dan 50 landen over alle 5 de continenten.

 

Saclà family