De geschiedenis

Saclà betekent “Società Anonima Commercio e Lavorazione Alimentari”.

Saclà werd opgericht in Asti in 1939. Het doel van het bedrijf was het zorgvuldig conserveren van de oogsten van de vruchtbare regio Piemonte in Noord West Italië, waar het bedrijf nog steeds is gevestigd.

Het bedrijf groeide verder en kwam tot bloei onder leiderschap van haar oprichter, Signor Secondo Ercole. Hoewel Saclà vanaf het allereerste begin bekend stond om het zorgvuldig conserveren van groenten, breidde het bedrijf haar assortiment uit en werd het in korte tijd bekend als een van de meest vooraanstaande voedingsmiddelenbedrijven in Italië.

Vandaag de dag biedt Saclà een uitgebreid assortiment producten als pesto en pastasauzen, antipasti op olie, tafelzuren en een breed assortiment olijven. Niet alleen in haar thuismarkt, maar wereldwijd. Alle producten worden geproduceerd in Italië, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste, vers geoogste groenten en traditionele recepten, met een uitgesproken aandacht voor kwaliteit.

In meer dan 70 jaar tijd heeft Saclà een vooraanstaande reputatie opgebouwd in authentiek Italiaanse delicatessen. Met een uitgebreid programma van productontwikkeling en technologische ontwikkelingen richt het bedrijf zich op de verdere uitbreiding van haar positie, en daarmee op de groeiende populariteit van de Italiaanse keuken.

Met haar vestigingen in Groot Brittannië (sinds 1991), Frankrijk (sinds 1995) en Duitsland (sinds 1999) en een wereldwijd netwerk van distributeurs en partners wordt Saclà vandaag de dag in meer dan 50 landen wereldwijd vertegenwoordigd.

Saclà is nog steeds een familiebedrijf, en wordt tegenwoordig geleid door de tweede en derde generatie van de familie Ercole. Hun passie voor de authentieke Italiaanse keuken vormt de drijfveer achter de technologische kennis en productinnovaties.

etichette