4
Personen75
MinutenMoeilijk
MoeilijkheidsgraadGewoon om te weten
Rusttijd 2 uur
Ingrediënten
190 g Saclà Pesto alla Genovese (klassieke basilicum)
600 g bloem
450 ml warm water
7 g droge biergist
25 ml olijfolie eerste persing
15 g zout
5 g suiker
400 g stracchino-kaas
50 ml melk
Olijfolie eerste persing
Verse basilicum naar smaak
Bereiding
1 Doe de helft van de bloem, de gist en de suiker in de kom van een kneedmachine. Schenk er 20 ml extra vierge olijfolie + het water bij en begin te kneden. Voeg geleidelijk de overgebleven bloem en het zout toe en blijf kneden tot het deeg zacht is.
2 Dek de kom af met een doek en laat deze ca. anderhalf uur op kamertemperatuur staan.
3 Vet 4 ronde pizzabakpannen in met extra vierge olijfolie. Verdeel het deeg in 4 delen en doe ze in elke bakvorm. Rek het deeg voorzichtig uit met je vingers en vorm de klassieke korst. Bestrijk met een scheutje extra vierge olie en laat nog een half uur rijzen.
4 Verwarm ondertussen de oven voor op 190° C.
5 Meng de stracchino-kaas met de melk in een kom met behulp van een vork.
6 Verdeel de stracchino-kaas over het oppervlak van elke focaccia en bak in de oven voor ong. 12-15 minuten tot de korst goudbruin wordt.
7 Haal uit de oven en bedek de focaccia met de Sacla Pesto alla Genovese. Garneer met wat blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!
Bereiding
1 Doe de helft van de bloem, de gist en de suiker in de kom van een kneedmachine. Schenk er 20 ml extra vierge olijfolie + het water bij en begin te kneden. Voeg geleidelijk de overgebleven bloem en het zout toe en blijf kneden tot het deeg zacht is.
2 Dek de kom af met een doek en laat deze ca. anderhalf uur op kamertemperatuur staan.
3 Vet 4 ronde pizzabakpannen in met extra vierge olijfolie. Verdeel het deeg in 4 delen en doe ze in elke bakvorm. Rek het deeg voorzichtig uit met je vingers en vorm de klassieke korst. Bestrijk met een scheutje extra vierge olie en laat nog een half uur rijzen.
4 Verwarm ondertussen de oven voor op 190° C.
5 Meng de stracchino-kaas met de melk in een kom met behulp van een vork.
6 Verdeel de stracchino-kaas over het oppervlak van elke focaccia en bak in de oven voor ong. 12-15 minuten tot de korst goudbruin wordt.
7 Haal uit de oven en bedek de focaccia met de Sacla Pesto alla Genovese. Garneer met wat blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!