Aardappelroulade met basilicumsaus

40 minutes / 4 people
Aardappelroulade met basilicumsaus

Ingredients

  • Voor de roulade:
  • 160g boter
  • 6 eiwitten
  • 6 eierdooiers
  • 100ml room
  • 200g kruimige aardappelen in de schil gekookt, (gefilterd en gekoeld)
  • 100g bloem
  • nootmuskaat, zout
  • Voor de vulling:
  • 2 potjes Saclà Pomodori al Forno Capperi, gesneden
  • 1 kleine ui, gesneden
  • plantaardig vet
  • basilicum
  • Voor de saus:
  • 250g mascarpone
  • 2 eetlepels Saclà Pesto alla Genovese
  • groentebouillon
  • zout & peper

Bereiding

Roulade: Meng schuimige boter met nootmuskaat en voeg de eierdooiers na elkaar toe. Mix de room vloeibaar samen met de koude aardappelen en roer door de botermix. Voeg het eiwit samen met zout in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg de bloem en het aardappelmengsel toe. Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid het mengsel er een 1/2 cm hoog op. Bak dit 12 minuten in de oven op 180°C. Vulling: Fruit de uien in plantaardig vet en voeg de gesneden pomodori al forno toe. Kruidt met zout, peper en basilicum. Smeer de vulling op de aardappelkoek en rol het op tot een roulade. Saus: Kook een beetje groentebouillon en voeg de mascarpone en de pesto toe. Meng dit met een mixer en breng op smaak met zout en peper. Presenteer een plak van de roulade met de mascarponesaus op een bord en serveer direct.