Bonenballetjes met venkel en citroen van Willemijn

minutes / people
Bonenballetjes met venkel en citroen van Willemijn

Ingredients

  • 1 pot of blik ca. 400 gram Borlottibonen (of gewone witte bonen naturel)
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • stukje rettich van 4 cm
  • 3 eetlepels fijngehakte pijnboompitjes
  • 2 eetlepels Saclà Tapenade Olive Nere
  • 1 ei
  • 2 eetlepels Sambucca
  • bloem
  • olijfolie
  • Saclà Pesto alla Genovese

Bereiding

Doe de bonen in een zeef, spoel ze goed af onder de stromende kraan en laat ze goed uitlekken. Maak intussen de venkel schoon en snijd hem in zeer kleine blokjes. Schil het stukje rettich en snijd het eveneens in heel kleine blokjes. Was de citroen, rasp 1 eetlepel van de schil af en pers er 2 eetlepels sap uit. De rest van de citroen wordt niet gebruikt. Doe de bonen met de tapenade, de Sambucca, het citroensap, de citroenschil en het ei in een keukenmachine en maal alles zo glad mogelijk. Kneed de venkel en rettich en de pijnboompitten door de bonenpuree en rol er balletjes van, ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes een uurtje in de koelkast. Bak ze daarna in hete olijfolie aan alle kanten bruin en gaar in ca. 5 minuten. Serveer de balletjes warm en geef er Saclà Pesto Genovese bij om te dippen.