Gebakken kabeljauw met een korst van zongedroogde tomaten

minutes / 2 people
Gebakken kabeljauw met een korst van zongedroogde tomaten

Ingredients

  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 450gr kabeljauwfilet, ontveld en in vier stukken
  • 1 pot Saclà Zongedroogde Tomaten 190gr, afgegoten
  • 75gr verse witte broodkruimels
  • Fijn geraspte citroenschil
  • 3 theelepels gemengde gehakte kruiden, zoals dille, kervel en peterselie
  • Slablaadjes
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC/ Gasstand 6. Vet een vel bakpapier in met de olie en leg op een bakplaat. Wrijf de kabeljauwfilet in met een deel van de kruiden en bestrijk met wat olijfolie. Doe de broodkruimels, citroenrasp, overgebleven kruiden, 4 eetlepels olijfolie en de helft van de Saclà Zongedroogde Tomaten in een kom en meng goed door. Bedek ieder stuk vis met het mengsel en druk goed aan. Bak het geheel in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de vis net gaar is. Schik wat kruidige slabladen en de overgebleven zongedroogde tomaten op de borden en leg de vis er bovenop. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout.