Gebraden lamsfilet met lentegroenten en nieuwe aardappelen

minutes / 2 people
Gebraden lamsfilet met lentegroenten en nieuwe aardappelen

Ingredients

  • 2 lamsfilets (150g per stuk)
  • 6 asparges, geschild en in stukjes gesneden
  • 60g wortelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 40g courgettes, in stukjes gesneden
  • 6 kleine bloemkooltjes
  • 10g boter
  • 200g nieuwe aardappelen
  • 50ml jus van het vlees
  • 2 sneetjes brood, in dobbelsteentjes gesneden (korstje verwijderd)
  • 4 theelepels Bruschettina Pomodoro e Basilico
  • 2 theelepels aromatische kruiden, gesneden
  • 2 theelepels extra virgin olijfolie
  • Zout & peper

Bereiding

Was de groenten en blancheer ze. Licht sauteren (roerbakken in weinig olie) in een pan met boter en kruiden naar smaak. Kook de aardappelen en laat ze afkoelen. Snij ze in partjes en voorzichtig bakken in een pan met een klein beetje olie. Kruid de lamsfilet en bak ze gedurende een paar minuten bruin op een hoog vuur. Verhit ondertussen de oven (250°) en bereid de korst voor het lamsvlees: mix het brood, de kruiden en de bruschettina en bedek de lamsfilets met de mix. Grill het vlees 5 minuten, totdat de korst mooi goudkleurig wordt. Presenteer het lam op de borden bovenop een selectie van de groenten van tevoren zijn gekookt en geef het recept een special touch door het op smaak te brengen met de jus afkomstig van het vlees. Dit lichte en gezonde lentegerecht is overheerlijk gecombineerd met een gekoelde witte wijn, zoals een Gavi di Gavi uit Piemonte.