Geroosterd Lamb met Pesto

60 minutes / 6 people
Geroosterd Lamb met Pesto

Ingredients

  • Voorbereidingstijd : 30 minuten plus 2-3 uur. Bereidingstijd: 1-2 uur plus 20 minuten rusttijd.
  • 1 x 1.8-2 kg hele lams poot
  • 1 pot Saclà Pesto alla Genovese
  • 2 hele bolen met tenen knoflook plus 2 tenen in snippers genseden
  • 1 lepel tijm
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 6 eetlepels olijfolie

Bereiding

Voorverwarm de oven op 220°C. Was en droog het lam. Gebruik een scherp mes en maak insneden van 3 a 4 cm. Smeer de Saclà Pesto alla genovese over het lam, duw de Pesto ook in de insneden. Duw vervolgens de snippers knoflook in de insneden. Bedek het geheel en bewaar het 2-3 uur in de koelkast. Verdeel de olie met een kwast over het lam. Strijk het lam met een kwast. Leg het grootste gedeelte van het tijm erover, garneer verder met zout en besprenkel twee theelepels over het geheel. Rooster het lam vervolgens 20 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur tot 190°C. snij de bovenkant van de bollen knoflook en leg deze rondom het lam. Giet de laatste twee eetlepels olie over het lam en bedek het geheel met folie. Rooster het lam vervolgens nog eens 1-1½ uur. Verwijder de folie de laatste 20-25 minuten.