Gevulde portobello met truffelpure

minutes / people

Ingredients

  • 4 portobello’s
  • 5 kruimige aardappels
  • 2 el truffelpesto (bijv. Van Saclà)
  • Paar takjes platte peterselie
  • 25 g roomboter
  • Scheut kookroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 65 g pijnboompitten
  • 100 g rucola
  • Extra vierge olijfolie

Bereiding

Recept van Keukenliefde
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappels en halveer ze. Kook ze gaar in een pan met licht gezouten water.
Snijd het steeltje uit de portobello’s en schraap met een vork de zwarte lamellen uit de portobello’s. Hak ze fijn. Hak de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak de puree lekker smeuïg met de boter en room en roer de overige ingrediënten erdoor — van de fijngehakte stelen en lamellen hoef je niet alles toe te voegen, gewoon een beetje naar eigen smaak. Houd wat pijnboompitten en peterselie achter voor garnering. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Bestrijk de ovenschaal met wat olijfolie. Leg de portobello’s erin en vul ze met de truffelpuree. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat de Parmezaanse kaas gesmolten is en licht begint te kleuren.
Hussel de rucola in een kom door een theelepeltje olijfolie zodat de blaadje mooi gaan glanzen. Verdeel de rucola over de borden en leg in het midden van elk bord een portobello. Garneer met de achtergehouden peterselie en pijnboompitten.