Italiaanse vega burgers met truffelpesto

minutes / 4 people

Ingredients

  • Voor de burgers:
  • 400 gr zwarte bonen – uit pot, uitlekgewicht 265 gr
  • 285 gr ovengebakken tomaten – Saclà Pomodori al Forno e Capperi
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 6 el meel – eventueel glutenvrij wanneer je gevoelig bent voor gluten
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Voor erbij:
  • 4 flinke tl truffelpesto – van Saclà
  • 4 (glutenvrije) hamburgerbroodjes
  • 2 avocado’s
  • 100 gr rucola
  • Voor de citroenmayo:
  • 3 el yoghurt
  • 3 el mayo
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 el verse peterselie – fijngehakt

Bereiding

Recept van Beaufood
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Begin met de burgers. Verzamel de ingrediënten in je keukenmachine (behalve het meel) en blend tot een egaal mengsel. Houd twee ovengebakken tomaatjes achter. Je kunt dit trouwens ook met een staafmixer doen wanneer je geen keukenmachine hebt. Breng alles op smaak met een snuf peper en zout. Schep vervolgens vier eetlepels meel erdoor en roer goed door. Is het beslag nog erg vloeibaar? Voeg dan ook de overige twee eetlepels meel toe.
Schep vier hoopjes van het beslag op de bakplaat en vorm daar met een lepel vier hamburgers van. Bak de burgers 30 tot 40 minuten in het midden van de oven. Je kunt de burgers ook in een scheutje olie in de koekenpan bakken. Bak de burgers op een medium vuurtje ongeveer zeven minuten aan de ene kant en (draai ze voorzichtig om met een spatel) vier minuten aan de andere kant
Meng in een kommetje de ingrediënten voor de saus samen met twee eetlepels water. Voeg naar smaak nog wat citroensap toe. Snijd de avocado’s alvast in plakjes en de achtergehouden tomaatjes klein.
Leg de hamburgerbroodjes de laatste drie minuten bij de burgers in de oven. Ik vind het altijd lekker als de bolletjes wat knapperig worden. Snijd ze daarna doormidden en besmeer de bodems met truffelpesto, gevolgd door wat rucola. Leg de burgers erop en sluit af met plakjes avocado, tomaatjes en citroenmayo.