Kalfsschitzels gevuld met zongedroogde tomaten in een witte wijnsaus

15 minutes / 4 people
Kalfsschitzels gevuld met zongedroogde tomaten in een witte wijnsaus

Ingredients

  • 8 kleine kalfsvleesschnitzels
  • 50g Pomodori Secchi, Saclà
  • 50g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 bosje verse basilicum
  • 200g roomkaas
  • 1 ui
  • 2 el boter
  • 1 dl witte wijn
  • 1,5 dl kookroom

Bereiding

Snijd de zongedroogde tomaten (Pomodori Secchi) en olijven fijn. Hak de basilicum fijn en meng de helft ervan samen met de roomkaas door de tomaten en olijven. Breng op smaak met peper. Leg de schnitzels tussen huishoudfolie en sla ze licht met een roller zodat ze platter worden. Vul elke schnitzel met een eetlepel van het roomkaasmengsel en zet vast met een prikker. Breng op smaak met peper en zout en bak de schnitzels goudbruin in de helft van de boter. Snijd ondertussen de ui fijn en bak deze in de overgebleven boter fruitig. Voeg de wijn toe aan de ui en laat voor de helft inkoken. Voeg ook de room toe en laat inkoken tot een dikke saus. Doe de overgebleven basilicum erbij en breng op smaak. Serveer de schnitzels met de saus en dunne lintpasta.