Pasta pesto met kip

minutes / 4 people

Ingredients

  • 1 pot Saclà Pesto alla Rucola
  • 400g penne
  • 400g kipfilet
  • 75g pijnboompitten
  • 200ml kookroom
  • 75g geraspte Parmezaanse kaas
  • 75g rucola
  • 100g cherrytomaten, in vieren gesneden

Bereiding

Recept van Keukenliefde
Snijd de kip in middelgrote stukken en meng in een kom met de helft van de pot Saclà Pesto alla Rucola. Dek af en zet zolang opzij. Voor een extra lekkere smaak laat je de kip een uur, maar nog liever een hele nacht in de koelkast marineren. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Breng een pan gezouten water aan de kook, voeg de penne toe en kook ‘al dente’.
Verhit een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin — bak de kip nog niet helemaal gaar, want hij gaart straks verder in de saus. Voeg de overige Saclà Pesto alla Rucola uit de pot, de room en een deel van de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de kip. Kook zachtjes verder, totdat de saus iets is ingedikt en de kip gaar is.
Giet de pasta af en vang een soeplepel van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de saus, samen met de rucola en de cherrytomaten. Voeg indien nodig wat van het opgevangen kookvocht toe om de saus iets te verdunnen. Schep de pasta op borden en garneer met de achtergehouden Parmezaanse kaas en pijnboompitten