Pennette met groenten en aromatische kruiden

25 minutes / 4 people
Pennette met groenten en aromatische kruiden

Ingredients

  • 400g pennette (kleine penne)
  • 30g champignons
  • 30g kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 50g courgette
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Handje peterselie, tijm en rozemarijn
  • Saclà Peperonata 290gr
  • Zout en peper naar smaak
  • Versgeschaafde Parmezaanse kaas om te garneren

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd het sjalotje in ringetjes en snijd de courgette in plakjes. Verhit de olie in een pan en bak de groenten zachtjes gedurende 5 minuten met wat fijngehakte peterselie. Giet de pasta af en voeg toe aan de groenten, samen met Saclà Peperonata. Zet het vuur hoog en meng voorzichtig door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer op een schaal en garneer met de verse kruiden en de geschaafde Parmezaanse kaas. Dit lichte maar smaakvolle gerecht vormt een perfecte combinatie met een mousserende witte wijn of een stevige rode wijn als Barbera d’Asti.