Varkenshaas uit de oven met Saclà truffelpesto, spek en champignonsaus

minutes / 4 people

Ingredients

  • 1 potje Saclà Pesto al Tartufo Nero (Pesto met Zwarte Truffel)
  • 2 potjes Saclà Grilled Mushrooms (Gegrilde Paddenstoelen)
  • 2 varkenshaasjes
  • 150g gerookt ontbijtspek
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 250ml room, kookroom of slagroom
  • 30g geraspte Parmezaanse kaas
  • Paar takjes verse tijm
  • Vloeibare bakboter

Bereiding

Recept van Keukenliefde

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Snijd de varkenshaasjes over de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Vul de varkenshaasjes royaal met de Saclà Pesto met Zwarte Truffel en klap weer dicht. Bestrooi de varkenshaasjes rondom met zout en peper, niet teveel. Klap het dunne gedeelte van de varkenshaas om, zodat de varkenshaas overal even dik is. Omwikkel met ontbijtspek. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag met een scheutje vloeibare bakboter en laat heet worden. Bak de varkenshaasjes rondom op hoog vuur in de koekenpan totdat ze goudbruin, maar nog niet gaar zijn. Leg ze in een ingevette ovenschaal.

Verwijder met een stukje keukenrol eventueel zwarte stukjes uit het braadvet in de koekenpan. Voeg indien nodig nog wat extra vloeibare boter toe aan het bakvet, voeg de Saclà Gegrilde Paddenstoelen toe en bak kort mee. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak kort mee totdat de sjalot zacht, maar niet gekleurd is. Voeg de room toe en breng aan de kook. Proef de saus en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Laat de saus op middelhoog vuur zachtjes een minuut pruttelen. Verwijder de takjes tijm en schenk de champignonsaus over de varkenshaas. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.

Bak circa 12 tot 15 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten en de varkenshaasjes nog rosé zijn. Vind je dit lastig te bepalen, dan kun je een vleesthermometer in het vlees duwen voordat ze de oven in gaan. Als de thermometer een kerntemperatuur aangeeft van 63 graden is het varkensvlees rosé. Haal de schaal uit de oven laat 5 minuten rusten. Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de champignonroomsaus en garneer eventueel met wat extra verse tijm.